Tot va començar quan Julia Clay i Geppe Monrós es van conèixer el 2007 i es van adonar que compartien una passió: explorar i fotografiar llocs abandonats. Van decidir portar la seva passió més lluny i viatjar a través d'Europa per investigar i documentar aquests llocs.

Durant els mesos de investigació abans de la sortida se’ls van obrir els ulls als problemes ambientals i socials causats per l'abundància de llocs abandonats. També van veure que una gran quantitat de patrimoni s'està perdent a causa de la re urbanització o de la negligència.

Van decidir formar la associació cultural sense ànim de lucre, “Abandoned? “ Per ajudar en la seva missió, que ara, s'estenia no només d'immortalitzar la bellesa oculta, la evocació i les històries d'aquests llocs abandonats, sinó també per a conscienciar, trobar solucions de re utilització i per proporcionar una plataforma des de la qual a un públic més ampli el debat sobre el. Tot això queda inclòs dins el projecte de l'associació: "Abandonat? Exposat"

Es va utilitzar el nom de "Abandonat?", Ja que volíem explorar el concepte que res ni cap lloc arriba mai a estar totalment abandonat, sinó en constant transformació, a l'espera que la naturalesa o algú el trobi i l’hi doni una nova vida.

Van acordar en que en el viatge, juntament amb el projecte fotogràfic, farien una pel·lícula documental també sobre el tema de 'abandonat?' Que explora les formes innovadores que tenen els éssers humans per poder tornar a utilitzar el seu entorn. Al seu retorn van crear la productora “Neien Miedia SCP” per facilitar la post-producció de la pel·lícula i per buscar oportunitats de coproducció, que van trobar amb TVE.

"Abandonat?" És una pel·lícula documental sobre la necessitat de re utilitzar els llocs abandonats, una sèrie d'exposicions fotogràfiques explorant la seves històries, bellesa i evocació ocultes i una sèrie de tallers i debats que animen la discussió sobre el tema de “Abandonat?”